Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
 

Ratten bestrijden

 

→ Bruine rat
→ Zwarte rat
→  Woelrat
→ Droge woelrat
→ Ratten voorkomen

Heeft u last van ratten? Bel ons! Ratten kunnen allerlei ziektes overbrengen, zo kunnen ze: De ziekte van Weil, Salmonella en TBC overbrengen. Naast ziektes dragen ratten ook vlooien teken en mijten bij zich.

De aanpak van een rattenplaag is lastig, door jaren ervaring beheersen wij verschillende technieken om een rattenplaag succesvol aan te pakken. Bij een rattenbestrijding is het belangrijk dat het aan de IPM voorschriften voldoet.

Door de IPM wetgeving is het buiten gebruiken van bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan. Wij hebben een aanpak ontwikkeld die zeer effectief is en zonder bestrijdingsmiddelen goede resultaten behaalt.

♦ Heeft u overlast van ratten? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor rattenbestrijding op maat! ♦

Ratten herkennen

U kunt ratten herkennen door een paar goed herkenbare geluiden en/of knaagschade. Hier een paar voorbeelden hoe u ratten kunt herkennen. Herkent u een of meerder van deze punten? Maak een afspraak voor professionele rattenbestrijding!

⇒ Krasgeluiden, als de ratten rondlopen of rondscharrelen dan kunt u deze geluiden horen.

 

→ Homepagina
→ Andere ongedierte

⇒ Uitwerpselen, u kunt ook uitwerpselen vinden. Deze uitwerpselen zijn rond de 10 á 20 millimeter en zijn donker en langwerpig

⇒ Opvallende geur, in kleine ruimtes waar de ratten zich bevinden bevindt zich meestal een sterke ammonia geur.

⇒ Nesten, ook kunt u jonge ratten tegenkomen. Dat zijn kenmerken van de aanwezigheid van een nest.

⇒ Schade, ratten moeten hun tanden kort houden en dat doen ze om aan dingen te kagen. Ratten knagen vaak aan hout en plastic, ook kunnen ze aan elektrische kabels knagen. 

Zelf ratten bestrijden?

Afhankelijk van de plaaggrootte, is het slim om een grote plaag altijd professioneel te laten bestrijden. Er zijn wel verschillende manieren om ratten te vangen. Zo zijn er milieuvriendelijke manieren of rattenvallen en/of rattengif. Wilt u een rat levend uitzetten? Doe dit dan ver van huis. De makkelijkste en meest betrouwbare methode is het inschakelen van een professional. HOB heeft een effectieve aanpak. Wij weten precies waar ratten eten en drinken, hun nest bouwen en waar de looproutes zijn. Bespaar uzelf tijd, geld en moeite en schakel HOB Plaagdierexperts in voor uw rattenplaag. 

Rattenbestrijding op maat

Bij rattenbestrijding is het belangrijk dat het goed gebeurt, zo moeten wij aan allerlei regels houden over het gebruik van gif. Wij mogen niet meer zomaar gif buiten en binnen het huis neerzetten. Wij gebruiken in plaats van gif vooral klemmen, wij hebben ook zelf rattenvallen gemaakt om de rattenbestrijding zo snel en effectief mogelijk te laten voorlopen.

Wij voeren altijd eerst een inspectie uit om de situatie in te schatten, inspectie kosten zijn €75,00 incl. btw. Wij kijken dan vooral naar: Waar komen de ratten vandaan? Hoe groot is de plaag? En op welke manier kunnen wij de ratten het best bestrijden? Aan de hand van deze inspectie kunnen wij de bestrijding zo snel en effectief als mogelijk aanpakken!

Onze ongedierte bestrijders zijn gespecialiseerd in het bestrijden en weten inmiddels hoe ze de ratten het beste kunnen bestrijden. Zo bieden wij de beste bestrijding voor binnen en buiten het huis!

 

Herkent u een van deze signalen of heeft u een rat gezien?

Neem vandaag nog contact op voor professionele rattenbestrijding!

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

 

Contactformulier