Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
 

Bedwantsen of Wandluizen bestrijden

Bedwantsen zijn klein en verplaatsen zich snel en makkelijk, waardoor ze moeilijk te bestrijden zijn. Zelf bedwantsen bestrijden wordt dan ook afgeraden. Waakzaamheid en een snelle bestrijding van de bedwantsen is zeer belangrijk. Om de besmetting van bedwantsen niet over te brengen naar andere ruimtes, dient u zo min mogelijk spullen van de besmette ruimte naar een ander vertrek te verplaatsen. 

De bestrijding van de bedwants is een moeizaam en daarom kostbaar proces. De bestrijding zelf neemt slechts een paar uur in beslag. Maar alle kasten en bedden moeten uit elkaar en het beddengoed moet worden gewassen, hier zijn speciale waszakken voor verkrijgbaar in de HOB-SHOP. Bovendien blijft het niet bij ‘slechts’ een kamer. Alle kamers eronder, erboven en ernaast moeten eveneens worden behandeld. En tot slot moet de behandeling zeker een tot twee keer worden herhaald. De eitjes komen immers na ongeveer 21 dagen uit.

Bedwantsen:

De gewone bedwants (Cimex lectularius), ook wel een wandluis of een bedluis genoemd, is een parasitair insect die zich voedt met het bloed van mens of (huis)dierBedwants. Bedwantsen komen overal op aarde waar mensen wonen voor en zijn ook in ons land vrij algemeen. Ze komen vaak voor in slaapkamers en zoals de naam al zegt, in bed en beddengoed of in de naden van matrassen en hoofd- en voeteneinden. Daarnaast komen bedwantsen ook voor op andere plaatsen zoals in nachtkastjes of in het tapijt, tussen vloerdelen, plinten of in (linnen) kasten.

Bedwants besmettingen vinden voornamelijk plaats door (internationaal) reizigersverkeer. Ze worden vaak ongemerkt meegenomen na een vakantie of hotelovernachting. Via bagage, meubilair of beddengoed komen bedwantsen in andere woningen terecht.

Klikhiervoor een video over de bedwantsen.

Herkenning en leefwijze bedwantsen:

Bedwantsen zijn kleine insecten en worden ca. 4,5 – 9 millimeter lang. Het lichaam is breed en sterk afgeplat. Ze zijn roodbruin van kleur, maar na een ‘bloedmaaltijd’ worden ze donkerrood. De duur van ei tot volwassen dier is, afhankelijk van de temperatuur, 2 maanden.

Bedwantsen overlast:

Bedwantsen bijten mensen vaak meerdere keren, omdat niet altijd bij de eerste beet een bloedvat wordt getroffen. De beten bevinden zich daarom vaak vlak naast elkaar en zorgen voor veel huidirritatie en jeuk, wat ook slapeloze nachten veroorzaakt. Na een beet kunnen de klachten en gevolgen binnen enkele minuten tot enkele dagen verschijnen.

Herken de signalen van een besmetting:Nest

Kleine, donkere bloedvlekjes of uitwerpselen in de vorm van bruinzwarte puntjes op de lakens, beddengoed en andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwants besmetting. Bij veel aanwezigheid verspreiden zij een specifieke zoete en vieze geur.

 

 

Volg ons ook op onze social-media!: 

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!