Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
 

Overlast van muggen

De mug

 Steegmugjes

Algemene gegevens

Orde:Tweevleugeligen (Diptera)
Voedsel:Bloed
Periode actief:Het hele jaar door, in de zomer het meest actief.
 

Muggen bestrijden:

Wij bestrijden muggen met in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen voor een effectieve plaagdierbeheersing. Heeft u last van muggen? Neem dan direct contact op met ons. Zodat onze ongediertebestrijders uw last kunnen bestrijden

 

Overlast van muggen:

In Nederland brengen muggen nagenoeg geen ziektes over. Dat is wel het geval in vooral tropische landen. Een steek van de tijgermug, die via internationale vluchten en transporten ook in Nederland terecht kan komen, kan bijvoorbeeld dengue (knokkelkoorts) overbrengen. Ze zijn vooral hinderlijk door hun gezoem en het vrouwtje steekt als zij eitjes gaat aanmaken. Een muggenbeet leidt meestal tot een rode, jeukende bult. Muggen verstoren met hun steken en hinderlijke gezoem ’s zomers geregeld onze nachtrust. Muggen zijn vaak in de buurt van stilstaand water te vinden, zoals vijvers en regentonnen, omdat hun larven zich hierin ontwikkelen. Een kleine schotel met water op een balkon kan al tot overlast leiden. Om te verhinderen dat muggen uw huis binnenkomen, kunt u horren plaatsen voor deuren en ramen.

 

Muggen herkennen:

Een mug heeft een klein, dun, teer lichaam en 6 dunne pootjes. Hij heeft meestal 2 veerachtige antennes waarmee hij bijzonder goed kan ruiken en een kleine kop met vaak zichtbare zuigsnuit. De larven leven in het water. Muggen kunnen actief zijn tot de eerste nachtvorsten in het najaar.

 

Bestrijding en preventie:

Benieuwd naar de mogelijkheden van bestrijding en preventie? Neem contact met ons op!

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!