Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
 

Mollen bestrijden met klem

Mollen bestrijden lijkt vaak een eenvoudige klus. Maar het goed bestrijden van mollen is vaak lastig. Ze zijn vaak lastig te vangen en daarom is het belangrijk dat een goede ongediertebestrijder het werk uitvoert. Onze ongediertebestrijders hebben al 20 jaar ervaring met het bestrijden van mollen. Zij zijn zeer ervaren met het plaatsen van klemmen op de juiste plek.

Heeft u overlast van molshopen? Neem zo spoedig mogelijk contactop.

Mollen bestrijden met gas

Mollen bestrijden met gas wordt vaak gedaan. Maar deze manier van mollen bestrijden is wettelijk gezien verboden. Het is alleen toegestaan onder speciale voorwaarden. Maar onze bestrijding met klemmen is zo effectief dat het bestrijden met gas overbodig is. Wij bestrijden om deze redenen ook niet met gas.

Overlast van de mol:

  • Het vernielen van een mooi gazon
  • Het los wroeten van planten, waardoor deze doodgaan
  • Het ondergraven van bestrating waardoor verzakking ontstaat 

Wanneer mollen bestrijden:

Het is belangrijk dat een mol zo snel mogelijk gevangen wordt om de schade aan uw tuin te beperken. Een mol graaft ongeveer tussen de 10 en 15 meter per uur, in verhouding met de mens zouden wij 24 kub zand verplaatst per uur. Ook bestaat de kans dat na het vangen van de mol het gangenstelsel snel wordt ingenomen door een andere mol. Hoe kleiner het stelsel des te kleiner de kans dat dit door een andere mol wordt ingenomen.

Mollen kunnen het beste worden gevangen in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. De mol is namelijk in deze periode het meest actief.

Heeft u overlast van molshopen? Neem zo spoedig mogelijk contactop.

Mollen herkennen en leefwijze:

Mollen zijn van oorsprong bosbewoners. Het is een insecteneter en hij leeft solitair. Alleen in de paartijd (maart – juni) zoeken de mannetjes kort contact met de vrouwtjes. De mol eet bodemdieren zoals regenwormen, insectenlarven, kevers, pasgeboren muizen en slakken. Ook moeten ze goede zintuigen hebben om onder de grond te kunnen leven, zo hebben de mollen: goede oren, fijne neus, goede smaak en gevoelige snuitharen zijn handig voor als je onder de grond leeft. Mollen kunnen trillingen die ondergrondse insecten en wormen veroorzaken met precisie opsporen. De mol is van kop tot staart ongeveer 15 tot 20 cm lang, en weegt gemiddeld 100 gram. De haarinplant is recht op de huid met deze  eigenschap maakt het mollen mogelijk om voor en achteruit in zijn gangenstelsel te kunnen bewegen. De voorpoten hebben de vorm van graafhanden met sterk ontwikkelde nagels. De ogen van de mol zijn slechts 1 mm klein. De belangrijkste zintuigen van de mol zijn: De zeer gevoelige snuit en de grote tastharen. De mollen krijgen z'n 2 tot 7 jongeren, de pasgeboren jongeren wegen nog geen 4 gram na 3 week wegen de kleine mollen net zo veel als de moeder. 

 

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob