Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
 

Muizen en ratten in huis voorkomen!

handige links

→ Muizen
→ Ratten
→ Homepagina
→ HOB-Shop

Om muizen/ratten te voorkomen en er helemaal muis/rat vrij van te worden, worden de muizen/ratten bestreden. Maar u kunt zelf ook heel wat doen om de muizen/ratten te voorkomen! Hier een paar voorbeelden:

►Beplanting weghalen, zo kunnen ze niet meer bij het dak binnen komen.

►Hygiëne op orde, muizen komen op de afval af.

►Voer weghalen, muizen hebben voer nodig en als ze dat niet meer vinden dan gaan ze ergens anders heen

►Gaten van 0,5 cm of groter checken of ze dicht zitten met een eventuele stootvoeg rooster.

►Terrein met ruige begroeiing voorkomen, voorkomt een geschikt biotoop.

• Beplanting weghalenhek beschutting opklim voor muizen

Om toegangswegen minder toegankelijk te maken is het belangrijk dat beplanting aan de woning een minimale afstand van 50 centimeter heeft tot aan het dak. Muizen zijn goede klimmers en kunnen ook goed springen. Beplanting vereenvoudigt de mogelijkheid tot het beklimmen van het dak en daarmee tot verschillende toegangswegen. Op het moment dat de beplanting voldoende afstand heeft tot het dak wordt daarmee de kans op overlast verkleint.

• Hygiëne op ordeafval lokaas voor ratten

Het hanteren van een goede hygiëne is ook van groot belang. Houdt daarom voedsel afgesloten in bewaarbussen. Laat geen etenswaren en/of vuilnis in uw tuin of rondom de woning. Vooral bij lagere temperaturen zullen plaagdieren op zoek gaan naar schuilplaatsen waar ook een bron van voedsel aanwezig is. Bij het wegnemen van deze bron zult u de kans op overlast verkleinen.

• Voer weghalenvoer waar ratten op af komen

Voer voor vogelsoorten heeft een grote aantrekkingskracht op muizen. Zorg dus dat bij het voeren van bijvoorbeeld kippen er een minimale hoeveelheid ligt, hiermee voorkomt u een eventuele ongedierteplaag. Ook de verschillende voeren die verkrijgbaar zijn om vogels in de tuin te voeren zijn een grote voedselbron van muizen, wees hiervan bewust en laat geen grote hoeveelheden ’s nachts in uw tuin.

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!