Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
 

Steenmarters in huis herkennen

Wanneer we de vraag krijgen om steenmarters te verjagen, blijkt het in de praktijk vaak helemaal niet om steenmarters te gaan. In veel gevallen wordt de overlast veroorzaakt door muizen of andere knaagdieren. Maar als het daadwerkelijk om steenmarters gaat is het belangrijk om tijdig hulp in te schakelen. Doet u dit niet dan riskeert u behalve overlast ook schade aan uw woning die kan oplopen tot van enkele honderden of zelfs duizenden Euro's!

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak! 

Hoe herkent u de aanwezigheid van steenmarters?

Vaak begint dit met geluiden of lawaai. Steenmarters zijn ‘s nachts actief, wat zorgt voor lawaai op zolder of in de spouwmuur. In veel gevallen hangt er ook een intense stank, afkomstig van de urine, uitwerpselen en prooien van de steenmarter. Het blijven tenslotte roofdieren. U kunt de steenmarter het beste herkennen aan hun kenmerkende sporen en uitwerpselen.

Herkennen van steenmarter sporen en uitwerpselen

De pootafdruk van een steenmarter lijkt op een combinatie van de afdruk van een rat en kat. De sporen zijn ongeveer drie keer zo groot als die van een rat, maar langer dan die van een kat. Opvallend is dat zowel de kussentjes als de nagels in de afdruk duidelijk zichtbaar zijn. Verder vallen de uitwerpselen op. De keutels kunnen 3-10 centimeter lang zijn. De keutels worden gelegd in een soort halve draai aan het uiteinde, waarbij het einde spits toeloopt. Een steenmarter legt normaliter zijn uitwerpselen steeds op dezelfde plek. Wanneer dat in uw huis, of in de spouwmuur, is, dan leidt dat vanzelf tot stankoverlast. Behalve huizen, schuren en andere beschutte plekken, zijn auto's ook een zeer geliefde verblijfplek van de steenmarter. Treft u sporen van beten in kabels of vraatsporen in isolatiemateriaal onder de motorkap? Grote kans dat deze schade aan uw auto is veroorzaakt door een steenmarter.

Vermoedt u dat er steenmarters in uw huis zitten?

Dan is het tijd om direct in te grijpen. Het vangen of doden van deze dieren is niet toegestaan omdat de steenmarter een beschermde diersoort is. Doet u dit toch dan riskeert u een forse boete. Het zelf proberen te verjagen van steenmarters is een betere optie, maar een lastige opgave die vaak nauwelijks effectief is. Zonder ook de gaten, kieren en andere mogelijke ingangswegen op de juiste manier af te dichten is het een kwestie van tijd voordat de marter opnieuw voor overlast zorgt. Apparaten die ultrasone geluiden uitzenden worden vaak geadviseerd om steenmarters uit auto's te weren (ook al blijken ze in de praktijk vaker niet dan wel effectief te zijn), maar voor het weghouden van steenmarters uit uw huis zijn ze niet gemaakt.

Onze werkwijze

We voeren altijd eerst een inspectie uit op locatie, tegen een vast bedrag. Als we de situatie in kaart hebben gebracht maken we voor u een plan op maat en sturen we u een vrijblijvende offerte. 

 Hob is dé steenmarter specialist van het Noorden! ♦

♦ Alleen bij ons krijgt u een garantiecertificaat van 10 jaar op preventie werkzaamheden ♦

Lees meer over onze steenmarter verjaging en preventie.

 

Heeft u mogelijk steenmarters in huis?

Voorkom schade en overlast.

► Neem contact op

 

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!