Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 0592-262185
Of WhatsApp: 0613986578
 De mol bestrijden!

Mollen bestrijden

De mol

 Mol

Algemene gegevens

Orde:Insecteneters (Eulipotyphla)
Familie:Mollen  (Talpidae)
Geslacht:Talpa
Voedsel:Wormen, engerlingen, slakken
Leefomgeving:Bosrijk gebied
Periode actief:Het hele jaar (in de zomer minder)
Leuk feitje:

Mollen zijn goede zwemmers!

 
 

Overlast van mollen      

Mollen kunnen een prachtig gazon compleet vernielen.De mollen staan ook in de ''rot-beesten top 50'' op plek 37 Molshopendat komt natuurlijk door de overlast en in sommige gevallen de economische schade die mollen aanrichten. Gazons worden door molshopen overvallen,ook bestaat er een verzwikgevaar voor koeien in weilanden. Als de molshopen extreem wordt dan is het noodzakelijk om professionele bestrijding toe te passen. Dit uiteraard na eerst zelf te hebben geprobeerd de mol te bestrijden. Wanneer dit echter niet lukt, kunt u overgaan op het inschakelen van een professionele mollenbestrijder.

Mollen herkennen & leefwijze

Mollen zijn van oorsprong bosbewoners. Het is een insecteneter en hij leeft solitair. Alleen in de paartijd (maart – juni) zoeken de mannetjes kort contact met de vrouwtjes. De mol eet bodemdieren zoals regenwormen, insectenlarven, kevers, pasgeboren muizen en slakken. Ook moeten ze goede zintuigen hebben om onder de grond te kunnen leven, zo hebben de mollen: goede oren, fijne neus, goede smaak en gevoelige snuitharen zijn handig voor als je onder de grond leeft. Mollen kunnen trillingen die ondergrondse insecten en wormen veroorzaken met precisie  opsporen. De mol is van kop tot staart ongeveer 15 tot 20 cm lang, en weegt gemiddeld 100 gram. De haarinplant is recht op de huid met deze  eigenschap maakt het mollen mogelijk om voor en achteruit in zijn gangenstelsel te kunnen bewegen. De voorpoten hebben de vorm van graafhanden met sterk ontwikkelde nagels. De ogen van de mol zijn slechts 1 mm klein. De belangrijkste zintuigen van de mol zijn: De zeer gevoelige snuit en de grote tastharen. De mollen krijgen z'n 2 tot 7 jongeren, de pasgeboren jongeren wegen nog geen 4 gram na 3 week wegen de kleine mollen net zo veel als de moeder. De mol

Overlast van de mol

  • Het vernielen van een mooi gazon
  • Het los wroeten van planten, waardoor deze doodgaan
  • Het ondergraven van bestrating waardoor verzakking ontstaat 

Mollen bestrijden! Wanneer?

Het is belangrijk dat een mol zo snel mogelijk gevangen wordt om de schade aan uw tuin te beperken. Een mol graaft ongeveer tussen de 10 en 15 meter per uur, in verhouding met de mens zouden wij 24 kub zand verplaatst per uur. . Ook bestaat de kans dat na het vangen van de mol het gangenstelsel snel wordt ingenomen door een andere mol. Hoe kleiner het stelsel des te kleiner de kans dat dit door een andere mol wordt ingenomen.

Mollen kunnen het beste worden gevangen in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. De mol is namelijk in deze periode het actiefst.

 

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Vrijblijvende prijsaanvraag