Acuut ongediertebestrijding nodig?
Bel ons: 085-2003999
Of WhatsApp: 0613986578
 Uw bestrijder!

Zilvervisjes en Papiervisjes bestrijden

De zilvervisje

Zilvervisje

Algemene gegevens

Orde:Vleugelloze insecten (Zygentoma)
Voedsel:Koolhydraten
Leefomgeving:Donkere leefruimte bij vochtige omstandigheden.
Periode actief:Hele jaar, voornamelijk in donker
 

Zilver -en papiervisjes bestrijden

Soms veroorzaken de visjes in grote getallen zoveel schade en hinder aan dat een bestrijding nodig is; men kan dan gebruik maken van een residueel werkend middel waarmee alle schuilplaatsen worden behandeld. HOB Gieten heeft een biologisch vangsysteem ontwikkeld, waarbij geen bestrijdingsmiddel worden toegepast. Dit systeem is zeer effectief en toepasbaar in woningen, kantoren e.d.

Overlast van zilver -en papiervisjes

Deze primitieve insecten komen voor in allerlei soorten gebouwen. De insecten komen vaak in het huis binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding. Het zilvervisje leeft het liefst in vochtige (75 tot 95% luchtvochtigheid) koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, badkamer en de keuken en wordt dan ook veel gevonden in nieuwbouwwoningen vanwege de nog vochtige muren en het gebruikte hout.

Tip. Vochtliefhebbers zoals zilvervisjes weert u als u goed ventileert en vochtproblemen aanpakt.

Zilver -en papiervisjes herkennen

De insecten zijn voornamelijk ’s nachts actief en verstoppen zich overdag. Ze zijn lichtschuw en vertonen zich dus niet bij daglicht. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan de insecten snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Hun voedsel bestaat uit koolhydraten, bepaalde lijmsoorten en vooral stijfsel waardoor schade ontstaat aan behang en boeken. Ze kunnen tot wel 300 dagen zonder voedsel!

Overlast van zilver -en papiervisjes

Papiervisjes en zilvervisjes vormen geen risico voor de gezondheid. Het is uiteraard niet erg hygiënisch wanneer zij in keukenkastjes rondlopen en voedsel besmetten met de kiemen van bacteriën en schimmels die aan hun poten kleven. Papiervisjes vreten aan papier, behang en zijde, synthetisch materiaal zoals kleding, wandbekleding enzovoort. Papiervisjes zijn slecht voor de algemene hygiëne.

Volg ons ook op onze social-media!:

Youtube:Hob,Facebook:@Hob,Twitter:@hob,Instagram:hob

Wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Vrijblijvende prijsaanvraag